OVER MIJ

David de Best (31-07-1997) is geboren in Nijmegen en is daar opgegroeid in een zeer muzikaal gezin. Zijn vader is ook afgestudeerd pianist en is werkzaam als voornamelijk docerend, maar ook uitvoerend musicus. 

David kreeg zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van zijn vader. Enkele jaren later zette hij zijn studie voort bij Sebastiaan Oosthout. Na het behalen van zijn Vwo-diploma aan de KGC te Nijmegen is David in 2015 naar Utrecht verhuisd om hier aan het conservatorium hoofdvak klassiek piano te studeren in de klas van Sebastián Colombo. In zijn studiejaren volgde hij ook masterclasses, bij onder andere Frank Peters, Eldar Nebolsin, Enrico Pace, Pietro de Maria en Márta Gulyás. In 2019 sloot hij zijn bachelor studie succesvol af.

Sinds 2016 geeft David met veel plezier pianoles in Utrecht en hij is dit over de jaren heen meer en meer gaan doen. 

 

Als uitvoerend musicus heeft David al concerten gegeven op meerdere locaties in Nederland, Spanje, Italië en Griekenland.  Concerten bestonden uit solo spel, quatre-mains concerten en in ensemble verband. David heeft tweemaal gesoleerd bij het Utrecht Conservatory Orchestra in mei en november 2018 met het pianoconcert van Aram Kachaturian. 

 

Sinds 2022 is David aangesloten bij FAELIX (https://www.faelix.nl/). Een jong, internationaal barokorkest. Hij is hier werkzaam als continuospeler, assistent dirigent en is onderdeel van de artistieke staf.